Tempós hónap a legnagyobb európai autópiacon

Közel negyedmillió új autó kelt el a legnagyobb európai piacon: augusztusban 18,3 százalékkal nőtt a német szalonok forgalma, miközben a gyártás és az export is szárnyalt.

 Gyorsult az értékesítés sebessége Németországban, ahol az idei júliushoz képest 10,4 százalékkal, tavaly augusztushoz képest 11,2 százalékkal több új személyautó kelt, áll a VDIK importőri szövetség közleményében. Az első nyolc hónapban 2,12 millió új személygépkocsi kapott német rendszámot, és az éves előrejelzések 3,1 millió darabról szólnak, ez meghaladja a 2010-es 2,92 millió darabos eredményt.

Termelésben és az exportban is rekord született: a Német Autógyártók Szövetségének (VDA) adatai szerint minden idők legjobb augusztusa volt az idei, mert egy hónap alatt ezer híján 400 ezer autó készült, ami 19 százalékkal több tavalyhoz képest. A VDA idei előrejelzés 5,9 millió autó.

Jól alakultak a kiviteli számok is, a 298 ezer darabos export 17 százalékos növekedést jelent: Németországban gyártott autókból külföldön 3 millió kelt el, az éves terv 4,5 millió, ami kiviteli rekordot jelent majd.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.