Teljesen netalapú bankolást kínál az OTP fiataloknak

Teljesen online bankolást kínál a fiataloknak az OTP, amelyre egy új márkát is bevezet a legnagyobb magyar bank.

Nonstop elérhető bankolást kínál fiataloknak az OTP. A legnagyobb magyar bank két éve kutatja az Y-generáció felhasználói szokásait, s az eredmények ismeretében alakították ki speciális ajánlataikat a fiatal generációnak.

– Számukra az online ügyintézés azt jelenti, hogy kontrollálni tudják az ügyeiket. Ráadásul, csak olyan szolgáltatásokat respektálni, amelyre szükség van, minden mást elutasítanak – magyarázta Mérő László professzor, aki a Darwin’s Marketing Evolution szenior kutatójaként vezette a munkát.

A fiatal generáció igényli a 24 órás ügyintézést, náluk az internetes banki ügyintézés nem extra, hanem teljesen természetes dolog, elvárás – mondta Kovács Antal, az OTP Bank lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: sokkal inkább tudatosak a pénzügyekben, és erősebb kontrollt kívánnak, ezért nem csupán új termékekkel kell megjelenni, amikor meg szeretnénk nyerni őket, hanem teljesen új filozófiával kell szolgáltatáscsomagot összeállítani számukra.

Ennek megtestesítője egy önálló márka, a Simple, amely nem számla, nem bankkártya, hanem egy speciális szolgáltatáscsomag, amelyben az ügyfél rugalmasan választhatja ki, hogy pontosan milyen pénzügyi szolgáltatásokra van szüksége. – A simple a bankolás okostelefonja. Az okostelefonok hasonlóan néznek ki, de mindenki más alkalmazásokat tölt fel rá, mindenki egyéniségének megfelelően használja azt – mondta Kovács Antal.

A fiatalok online igényelhetik a szolgáltatást, s mindössze egyszer, az áttetsző, érintés nélküli fizetésre is alkalmas Paypass kártya átvételekor, a szerződés aláírásáért kell bemenniük a bankfiókba, ezt követően minden szolgáltatást online vehetnek igénybe. Az alapszolgáltatás díjmentes, de igény szerint különböző csomagokat lehet hozzá igényelni. A szolgáltatás része egy kamatmentes tízezer forintos hitelkeret, amelynek lehívásakor egyszeri fix lehívási díjat kell fizetni. A csomag tartalmaz ingyenes ATM-használatot, SMS-értesítést, de díjmentes lakás-takarékpénztári számlát és egészségpénztári szolgáltatást.

Kérdésünkre a vezérigazgató-helyettes elmondta: ahogy a fiatalok karrierje előrehalad, prémium-szolgáltatásokat is lehet majd nyújtani, ám evvel párhuzamosan az OTP felkészül arra is, hogy egyre általánosabbá válik az ilyen tipusú bankolás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.