Teljesen átveszi a Saturn helyét a Media Markt

Megszűnnek a Saturn elektronikai üzletek Magyarországon, helyükön Media Marktok lesznek november elsejétől - tájékoztatta a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. a Pénzcentrum.hu-t.

Németh Csongor, a Media Markt magyarországi ügyvezető igazgatója a Saturn áruházak integrálását a Media Markt-hálózatba azzal indokolta, hogy a gazdasági környezet adta kihívások az eddiginél is átgondoltabb, racionálisabb stratégiát és döntéseket követelnek meg a kereskedelmi cégektől.

A Saturn és a Media Markt elektronikai áruházlánc egyaránt a német Metro-csoporthoz tartozik, azokat a Media Markt Saturn Holding fogja össze. A holding 1997-ben nyitotta meg első áruházát, Magyarországon az év elején 21 áruházat üzemeltetett, 16 Media Marktot és 5 Saturnt.

Németh Csongor hangsúlyozta, a lépés nem jár együtt létszámleépítéssel és nem befolyásolja negatívan a beszállító cégekkel eddig kialakított kapcsolatokat sem. A vásárlókat semmilyen módon nem érinti az átalakítás, ideiglenes jelleggel sem zár be egyetlen üzlet sem. A Saturn áruházakban korábban vásárolt, de a jövőben esetlegesen garanciális javításra vagy cserére szoruló műszaki eszközökkel a jövőben a Media Markt áruházak foglalkoznak.
   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.