Teljes kapacitással működik jövőre a Hankook

Az idei 9 millió után jövőre 12 millió abroncsra szeretné növelni gyártókapacitását a Hankook Tire, ami azt jelenti, hogy teljes gőzzel üzemel egész évben a dél-koreai cég rácalmási gyára.

Tavaly hatmillió abroncsot gyártottak a rácalmási üzemben. A Hankook közleménye szerint miután sikeresen lezárult a magyarországi beruházás második üteme, 2011 novemberében legördült a 25 milliomodik gumiabroncs a gyártósorról. A Hankook Tire eddig összesen 550 millió eurót invesztált a magyarországi gyárának felépítésébe. A kétezer alkalmazottat foglalkoztató rácalmási gyárban a 2007-es hivatalos megnyitó óta 25 millió abroncsot gyártottak idén novemberig.

A Hankook Tire személygépkocsik, SUV-ok (városi terepjáró) és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsot mintegy 500 különböző méretben és mintázattal Magyarországon. Az ultranagy-teljesítményű abroncsok részesedése egyre nagyobb hányadot tesz ki a gyár termelésében, és az első gyári szerelésű abroncsok száma is folyamatosan növekszik. Az első gyári szerelésű abroncsok, melyeket a Hankook közvetlenül szállít a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyárának, jelentős hányadát teszik ki az össztermelésnek és további növekedés várható 2012-ben, de a mennyiséget vagy arányt a társaság nem közli.

Az idén várhatóan kilencmillió gumiabroncsot gyárt a Hankook Tire Magyarországon, míg jövőre eléri a teljes gyártókapacitást, a 12 milliót - közölte a Hankook Tire.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.