Tejjel–kávéval folyó kánaán

Székesfehérvárról, az Alföldi Tej Kft. üzemétől rajtolt a 11. Coop Rally szeptember 8-án reggel. A cél tizenegy éve ugyanaz: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre. A rendezvényen a piaci versenytársak amellett, hogy párbeszédet folytatnak egymással, bepillantást is engednek egymásnak a kulisszák mögé.

Idén rekordszámú, száznál is több autó állt a rajthoz, hogy két nap alatt teljesítse a 640 kilométeres távot. A versenyzőknek, akik között médiaszemélyiségek épp úgy akadnak, mint az élelmiszeripari és kiskereskedelmi cégek csapatai, a sebesség mellett ügyességükre is szükségük lesz. Mindkét napon, négy-négy helyszínen különböző feladatok várják őket, melyek pontszámai beleszámítanak a verseny eredményébe.

A verseny útvonala hagyományosan évente váltakozva az ország más-más szegletét érinti. Idén a Dunántúl kerül sorra. Székesfehérvárról indulva Szombathelyig kalandoznak a versenyzők, majd a Balaton érintésével péntek estére Velencére futnak be.

Székesfehérváron értelemszerűen a tej állt a középpontban. A versenyzőknek 3,5 perc alatt kellett „megfejni” egy műtehenet, szlalomozva elszállítani a tejet egy tejmérő biciklihez és ott a lehető legkevesebb veszteséggel áttölteni a pedálhoz szerelt pohárba. A feladat jelképesen magába foglalta a cég működését is: a termelők és a feldolgozók összefogását.

Innen gördültek tova Rábapatona felé, ahol a fagylaltokat, jegeskávét, tej- és kakaóporokat gyártó TUTTI Élelmiszeripari Kft. telephelyén teniszlabdákat kellett egy hatalmas fagylalttölcsérbe ütniük egy teniszpályán keresztül. 

A fagylaltozás után a Hétforrás Zrt. logisztikai telephelyén stílusosan egy autósügyességi feladat és teszt várt a versenyzőkre, aztán tovább hajtottak a verseny első napjának utolsó állomására, a Sága Foods Zrt. sárvári üzemébe, ahol többek között a Füstli is készül. Itt pohárépítési képességeiket vethették latba az autósok.

A sárvári pihenőt követően pénteken reggel az autók a Balaton felé vették az irányt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.