Távoztak az állami mobilcég vezetői

Miközben a másodfok még nem döntötte el, hogy a bíróság jogerősen fosztotta-e meg az állami MPVI Mobil Zrt.-t a mobilfrekvenciától, az állam által gründolt negyedik mobilszolgáltató vezetői, Kalmár István és Schmidt Pál lemondtak – értesült a Napi Gazdaság.

Távozott az állami MPVI Mobil Zrt. elnöke, Kalmár István, valamint a társaság vezérigazgatója, Schmidt Pál – tudta meg a Napi Gazdaság. A mobiltelefon-társaságnál sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülést.

Kalmár István és Schmidt Pál az állami mobilcég indulásának bejelentésekor
Az állami mobilcég indulásának bejelentésekor Kalmár István, az igazgatóság elnöke és Schmidt Pál, aki időközben vezérigazgató lett

Mindketten ott bábáskodtak a három állami cég – az MVM, a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank – tulajdonában lévő, a negyedik mobilszolgáltató posztra pályázó társaság megalapításánál. A lap a két vezető lépésének üzenetértéket tulajdonít. Eszerint vagy új szereplők kellenek egy új koncepció megvalósításához, vagy ez jelezné, hogy a cég gyakorlatilag megszüntette tevékenységét.

Eközben továbbra is a másodfokra, azaz a Kúriára vár annak eldöntése, hogy a Fővárosi Törvényszék helyesen fosztotta-e meg a negyedik mobilfrekvenciára kiírt pályázat megnyerésének lehetőségétől az MPVI-t és a további három mobilpiaci szereplőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.