Hitel alma: távozik Magyarországról a HSBC

Leállítja lakossági hitelezését, három éven belül pedig megszünteti magyarországi tevékenységét, és elbocsátja 282 dolgozóját a Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) - adta hírül az Index internetes hírportál.

Felszámolja magyarországi tevékenységét a HSBC – erősítették meg lapunknak az Index értesülését. A világ egyik legnagyobb pénzügyi csoportja azért döntött a távozás mellett, mert a lakossági hitelezést önmagában nem tekinti stratégiai üzletágnak, más területen pedig jelenleg nem kíván befektetni Magyarországon.


A HSBC Credit Zrt. május 15-én bezárta mind a kilenc irodáját, és folyamatosan szünteti meg termékeinek értékesítését. A személyi kölcsön esetében új igényeket már nem fogad be, a korábban benyújtott hitelkérelmeket május végéig még elbírálja a cég. Az áruhitelezést partnerenként eltérő időpontban, a megállapodásoknak megfelelően számolják fel.

A meglévő kölcsönöket nem érinti a kivonulás. A HSBC hitelállományát nem adja át más szolgáltatóknak, a szerződéseket továbbra is maga kezeli, az ügyfelekkel pedig elsősorban telefonon és postai úton tartja majd a kapcsolatot. A magyarországi működés felszámolása ezért elhúzódó folyamat lesz, lezárását 2012-re tervezik. A társaság 282 alkalmazottját ennek megfelelően szakaszosan, a tevékenység csökkenésével párhuzamosan bocsátják el.


A HSBC 2003 óta van jelen a magyar piacon, egy nemzetközi felvásárlás részeként akkor került érdekeltségébe a 2001-ben elindított, áruhitelezéssel foglalkozó Beneficial Zrt. A társaság tavaly váltott nevet, azóta HSBC Credit Zrt.-ként működik. A londoni központú HSBC-csoport nemzetközi hálózata révén Európa, Ázsia, Amerika, a Közép-Kelet és Afrika 86 országában közel 9500 fiókot üzemeltet, ahol több mint százmillió ügyfelet szolgál ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.