Távozik a Hírközlési Hatóság elnöke

Távozik posztjáról a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke. Pataki Dániel 2010 január 31-ig marad hivatalban. Döntését azzal indokolta, hogy elvégezte a maga elé kitűzött feladatokat.

 Lemondott a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, Pataki Dániel. Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-iki hatállyal tudomásul vette.

Pataki Dániel 2002 óta dolgozott az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkáraként az európai hírközlés-szabályozás hazai bevezetésén, majd 2004-től az NHH elnökeként ennek végrehajtásáért felelt. Tavaly év végén öt évre meghosszabbították a mandátumát. Az NHH működése nyomán az elmúlt hat évben a magyar hírközlési piacon jelentősen bővült a szolgáltatáskínálat, miközben jelentősen csökkentek az árak, és a piacszabályozás mellett a hatóság egyre nagyobb hangsúlyt helyezett a közvetlen fogyasztói tájékoztatásra.

A szakember az elnöki tiszt mellett figyelemre méltó EU-s karriert futott be. Idén az EU frekvenciagazdálkodásáért felős testületének, az RSPG-nek, azt megelőzően pedig az Európai Szabályozók Csoportjának, az ERG-nek az elnöki tisztét is betöltötte. Utóbbi két posztja azért is fontos, mert a piaci és technológiai változások nyomán az elmúlt években már időszerű volt az európai hírközlés-szabályozás hatásainak értékelése, majd pedig a szabályozás rendszerének megújítása. Ebben a munkában az NHH szakemberei, akárcsak Pataki Dániel, jelentős munkát vállalt.

November végén az Európai Parlament nagy többséggel hagyta jóvá az EU új hírközlés-szabályozási keretrendszerét, mely a következő évtizedre meghatározza az európai hírközlés fejlődési irányait.A három éves jogalkotási folyamatban meghatározó szerepet játszottak a nemzetközi hírközlésszakmai szervezetek, melyeknek Pataki a vezetője volt. 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.