Távközlési szakember az állami áramcég élén

Sótonyi Gábor személyében új vezérigazgató érkezett az országos villamosenergia-rendszer egyensúlyáért felelős állami Mavir élére. A hivatalos indoklás szerint azért van szükség távközlési szakemberre a felelősségteljes poszton, mert komoly telekommunikációs fejlesztéseket terveznek.

Sótonyi Gábor veszi át a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezetését - közölte a központi villamosenergia-rendszert üzemeltető állami társaság. A gazdasági szakember eddig a Mavirt tulajdonló MVM Csoport távközlési társasága, a többek között a kormányzati gerinchálózatot működtető MVM NET Zrt. gazdasági igazgatója volt. A Mavir a következő időszakban jelentős részben távközlés-központú projekteket indít: az okos mérés bevezetése mellett a vállalat átviteli hálózatának irányítástechnikai korszerűsítését is tervezi - írják indoklásukban.

A 40 éves szakember a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett külgazdaság és vállalatértékelés szakirányokon, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi szakokleveles közgazdászképzésen vett részt. Pályáját a pénzügyi szolgáltatási szektorban kezdte, majd az Első Pesti Telefontársaság Nyrt.-nél helyezkedett el. Az MVM Csoporthoz a Nemzeti Innovációs Hivataltól csatlakozott, és aktív szerepet vállalt az MVM NET elindításában és vezetésében.

A váltás kapcsán szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy míg korábban rendszeresen belső emberek kerültek a rendkívül mély szakértelmet jelentő, az ország áramellátása szempontjából igen felelősségteljes posztra, addig most egy kívülről érkező közgazdászra bízzák annak betöltését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.