Távhőszolgáltatókat büntetett a közműhatóság

A távhőszolgáltatók többsége nem tüntette fel honlapján az összes kötelező elemet – közölte a közműhivatal.

A távhőszolgáltatók honlapjainak kötelező tartalmait ellenőrizte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A hatóság 2015 őszén valamennyi távhőszolgáltató figyelmét felhívta, hogy frissítsék a honlapjukon kötelező adatokat, információkat. Az ezt követő, 103 szolgáltatónál végzett ellenőrzés eredményeként összesen 9,4 millió forint bírsággal sújtotta a hivatal a jogsértő szolgáltatókat.

A jogszabályok a távhőszolgáltatók számára honlap üzemeltetését írják elő. Ezen meghatározott dokumentumokat, információkat és adattáblákat kötelező közzétenni. A MEKH elmaradást tapasztalt az adatok kötelező közzétételében. Ezért felhívta a szolgáltatók figyelmét, tegyenek eleget jogszabályi kötelezettségüknek.

A MEKH ezt követően hatósági eljárás keretében vizsgálta, hogy a távhőszolgáltatók honlapjai megfelelnek-e az előírásoknak. Az eljárás során a hivatal szakemberei 62 esetben találtak hiányosságokat. Ezért összesen 9,4 millió forint bírság kiszabása mellett a hivatal határozatban kötelezte a társaságokat az előírt adatok közzétételére.

Noha azt írják, hogy a bírságoló határozatok megtalálhatóak a hivatal honlapján, nekünk a megadott helyen nem sikerült ezeket fellelnünk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.