Tavalyi pénzt költ a kormány

A múlt évi költségvetés kötelezettségvállalással terhelt maradványainak, illetve a kötelezettségvállalással terhelt, de időközben meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terheltté vált költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványokból az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 212 millió, a Miniszterelnökség 4,1 milliárd, a Földművelésügyi Minisztérium 3,3 milliárd, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 758 millió, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma 39,9 milliárd forint - változatlan célú - további felhasználását engedélyezte a kormány.

A kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány összege 56,7 milliárd forint. Ebből a Nemzetgazdasági Minisztériumra jut a legnagyobb összeg, 15,5 milliárd forint. Ebből 9 milliárd - további intézkedésig - nem használható fel, a maradék visszamaradhat a tárcánál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 12,1 milliárdból 5 milliárdot használhat fel. A Földművelésügyi Minisztérium 6,8 milliárd forintos maradványából pedig 2,5 milliárd forint használható fel.

A bíróságok a maguk 2,2 milliárdos maradványából semennyit, míg az ügyészségek az 1,2 milliárdból 25 millió forintot használhatnak fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.