Tátrai megint gyanúsított

Tátrait újra gyanúsítja az ügyészség, ezúttal a Fradi-ügyben, amelyben eddig is gyanúsított volt. Most a korábbi gyanú ellenkezőjét róják a terhére.

Ismét meggyanúsította Tátrai Miklóst a Nemzeti Nyomozóiroda a Fradi-pálya eladásának ügyében – olvasható a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérének blogjában. Lapunk információi szerint új gyanút közöltek Császy Zsolt volt értékesítési jogi igazgatóval is. Tátrai és Császy ebben az ügyben már korábban is gyanúsított volt, ám a Tátrai által közzétett dokumentumok között semmi nem utal arra, hogy a korábbi gyanúsítást megszüntette vagy módosította volna a nyomozó hatóság. 

– Most azt róják fel, hogy feleslegesen csináltattunk értékbecslést, amikor eladtuk az ingatlant – írja Tátrai. A blogjában közzétett gyanúsításban szó szerint ez szerepel: 

"Ön, mint az MNV Zrt. vezérigazgatója, 2008. január 21. napján indokolatlanul kötött vállalkozási szerződést és adott egyben eseti megrendelést a Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok forgalmi értékének megállapítására a Vagyonértékelő 2008 Konzorciummal" és erre "tekintettel a Magyar Államot 900.000 Ft vagyoni hátrány érte."

Tátrai arra hívja fel a figyelmet, hogy az ebben az ügyben decemberben közölt és jelenleg is élő gyanúsításban ugyanez a nyomozó hatóság a következőt írta: 

"Mivel jelen pályázat kapcsán az érintett vagyon vagyonértékelését független szakértővel nem végeztette el a társaság, az előterjesztők megsértették az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007 (X.4.) kormányrendelet 25.§ (6) bekezdésében írt szabályt. ... Az érintett, 3.689.600.000 Ft forgalmi értékű ingatlanok értékesítése előzetes értékbecslés nélkül, a tényleges forgalmi értéket 1.160.180.000 Ft-tal alúlmúlva történt meg."

A dokumentumon egyébként található egy furcsaság is, amely felvetheti azt a kérdést is, hogy a jegyzőkönyv valóban a kihallgatás során íródott-e, vagy esetleg azt megelőzően. Ugyanis a kihallgatás helyszíneként nyomtatva a nyomozóhatóság Aradi utcai épülete van megjelölve, ezt később tollal áthúzták, s egy hetedik kerületi címre javították, kézzel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.