A DAF bevásárol a Tatra-ba

Az 1850-ben alapított cseh járműgyártó, a Tatra társaság részvényeinek közel ötödét vásárolta meg az amerikai Paccarhoz tartozó holland DAF.

A katonai beszállítóként is ismert holland DAF Trucks és a Tatra közleménye szerint a holland teherautógyártó 19 százalékos részesedést vásárol a cseh cégben. A megállapodás értelmében a DAF motorokat és fülkéket is szállít cseh gyártónak.

A Tatraban szerzett kisebbségi részesedése tovább erősíti a DAF nehézteherjármű-piacon elért vezető pozícióját Közép-Európában – nyilatkozta az ügylet kapcsán Harrie Schippers, a DAF Trucks elnöke. A megállapodások értelmében a Tatra terepre tervezett járműveinek új sorozatába beépítik a DAF Trucks által Eindhovenben fejlesztett és gyártott 12,9 literes PACCAR MX motorokat, a vezetőfülékéket a belgiumi Westerlóból szállítják a cseh partnernek.

Az 1850-ben alapított Tatra a.s. a világ egyik legrégibb autógyártó vállalata. A cseh társaság termékpalettája off-road nehéz-teherjárművek teljes sorozatát foglalja magában, melyek a legnehezebb terepen és a legextrémebb éghajlati viszonyok között is rendkívül mozgékonyak.

A DAF Trucks N.V. az amerikai PACCAR Inc. leányvállalata kis-, közepes- és nehéz-teher-gépjárművek gyártásával foglalkozik és termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokban is piacvezető: ilyenek a multisupport javítási és karbantartási szerződések, a PACCAR Financial és PACCAR Leasing pénzügyi szolgáltatásai, valamint a PACCAR Parts alkatrészei. A DAF Trucks N.V. Európa-szerte egy több mint 1000 márkakereskedőből és szervizközpontból álló hálózatot működtet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.