Tartson bivalyt! Van rá támogatás

Az átmeneti nemzeti támogatás (ÁNT) jogcímen továbbra is támogathatónak tartja a szaktárca a húshasznú bivalytehén tartását. Az ehhez szükséges jogszabályi hátteret a Földművelésügyi Minisztérium (FM) teremti meg.

Az agrárszektor.hu a napokban azt írta: a hazai bivalytenyésztők attól tartanak, hogy kizárták őket az uniós támogatások egy részéből. Eddig anyateheneikre kaphattak támogatásokat, most viszont a Földművelésügyi Minisztérium idei rendelete e jogcímnél a bivalyt nem említi.

A szaktárca tájékoztatása szerint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdéseket szabályozó FM-rendeletben szabályozott jogcímekbe beleértendő a húshasznú bivalytehén is.

A termelők a szankciómentes módosítási időszakban június 15-ig az egységes kérelem felületen módosíthatják az eddig beadott anyatehén ANT-re vonatkozó kérelmeiket, illetve beadhatják a bivalyra vonatkozó kérelmüket – áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.