Horvát rendőrök kérdezték Csányi Sándort

Lezajlott az első, alapvetően a későbbi menetrendet rögzítő hivatalos tárgyalás a horvát kormány és az INA nemzeti olajtársaságot irányító Mol között. A hangulat jó, a felek elégedettek. A Mol-delegációt vezető Csányi Sándor OTP-vezért ezután 90 percig kérdezték a horvát rendőrségen egy INA-t érintő Mol-ügylet kapcsán.

A horvát kormány és a Mol képviselői megtartották régóta várt első hivatalos, az INA-ról szóló találkozójukat Zágrábban. Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter közölte: a megbeszélés jó hangulatban telt, a felek rögzítették a későbbi tárgyalási és kommunikációs kereteket. Az egyeztetésekre havonta kerül sor. Hozzátette: céljuk az INA fejlesztése a horvát állam érdekei szerint, amit voltaképp a Mol is képvisel.

A Mol alelnökeként tárgyalt Zágrábban, másfél órán át faggatták az INA-üzlet kapcsán
Zágráb, 2013. szeptember 18. Csányi Sándor, a Mol magyar olaj- és gázipari társaság igazgatóságának alelnöke (b) és Áldott Zoltán, az INA horvát olajipari társaság vezérigazgatója távozik az INA-ról a horvát kormány és a legnagyobb tulajdonos Mol közötti tárgyalások után Zágrábban 2013. szeptember 18-án. (MTI/HINA/Denis Ceric)

A horvát kormány közleménye szerint a tárgyalások témája a vállalatvezetés (a horvát kormány eddig hasztalan igyekezett visszavenni a Moltól az INA irányítási jogát), kiadások, bevételek befektetése-elosztása, különböző olajügyek és a gázüzletág (a Mol 80 milliárdos pert helyezett kilátásba, ha a horvát kormány szerződéses vállalása ellenére nem veszi át az INA gázüzletágát).

Az anyagokat előre eljuttatják egymásnak, csak az írásban átadott javaslat tekinthető megbeszéltnek, és ha mindkét fél összeegyezteti azt saját előírásaival és alapdokumentumaival. Új napirend csak az előző befejezésével vehető fel, a hivatalos tárgyalások alatt informális megbeszélések nem lesznek - idézi az MTI a közleményt.

A magyar tárgyalódelegáció – Csányi Sándor alelnök, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, valamint Áldott Zoltán, az INA elnöke – nem nyilatkoztak. A Mol belföldi kommunikációs igazgatója, Szollár Domokos megerősítette, egyetértenek a horvát kormány közleményével. Egy forrásunk úgy fogalmazott, a megbeszélések nem hoztak meglepő fordulatot.

Csányi Sándor viszont ezután 90 perces, nem tanúkénti és nem gyanúsítottkénti megbeszéléseket folytatott a horvát rendőrség képviselőivel - közölte nemrég az OTP Bank. A Jutarnji List nevű horvát lap előzetes értesülései szerint arról kérdezték, miként vásárolta meg az INA 1,6 százalékát a Mol a cseh J&T banktól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.