Tárgyalnának a hitelesek a bankszövetséggel

Leülnének tárgyalni a devizahitelesek képviseletét felvállaló civil szervezetek a Bankszövetséggel, hogy kifejtsék véleményüket a formálódó devizahiteles-mentő tervekről.

A bankoknak november elsejéig adott ultimátumot a kormánypárt, hogy rendezzék a devizahitelesek ügyét. Ha elmulasztják, akkor a kormány veszi a kezébe az ügyintézést. A Fidesz azt is kezdeményezte, hogy a bankárok üljenek le tárgyalni a civilekkel, velük "egyezzenek meg".

A nemzetgazdasági tárca égisze alatt dolgozó pénzügyi biztos vállalta fel a közvetítő szerepét, Doubravszky György erről közleményben is beszámolt. A kerekasztalon a civileket olyan szervezetek képviselnék, mint a Hiteles Mozgalom, a Hiteles ügyvéd, az Otthonvédelmi Tanács, a PITEE és a Széchenyi Hitelszövetség, de további egyesületek csatlakozását is várják. Mint ismert, a bankszövetség a Civil Összefogás Fórum köré szerveződő társulások tárgyalási kezdeményeztését korábban elutasította, a tervek kidolgozatlanságára hivatkozva. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezzel szemben tárt karokkal fogadta a békemenetesek delegációját.

Doubravszky közleményében úgy fogalmaz, hogy "a civilek üdvözlik a kormányzat és a Fidesz arra irányuló határozott szándékát, hogy az érintettek a lehető legrövidebb időn belül találjanak végleges megoldást a súlyos, százezrek egzisztenciáját fenyegető devizahitelezés problémájára. Különösen fontosnak és előremutatónak tartják azt a Rogán Antal frakcióvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által egybehangzóan megfogalmazott igényt, hogy a deviza alapú hiteleket folyósító pénzintézetek elsőként a devizahiteles ügyfeleikkel tárgyaljanak a lehetséges megoldási javaslatokról".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.