Tanuljon az amerikai követségen!

A halmozottan hátrányos helyzetű diplomások társadalmi és gazdasági integrációja érdekében indította az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége Szakmai Képzési Programját, amely már a harmadik köréhez érkezett. A programban résztvevők intenzív angol nyelvi képzésen vesznek részt, illetve értékes szakmai tudásra tesznek szert, mellyel nagyban bővíthetik jövőbeni karrierlehetőségeiket.

Alapfokú szakmai tréningként a program célja olyan általános tudás átadása, melyet a munkaadók értékesnek ítélnek. A program első négy résztvevőjének sikere igazolja, hogy a kiválasztottak példaképek, akik egyúttal más halmozottan hátrányos helyzetű személyeket is szakmai célok kitűzésére ösztönöznek.

A két hónapos, teljes munkaidőben megvalósuló program elsősorban nemrégiben diplomázott, másodsorban utolsóéves, magyar állampolgárságú egyetemistáknak szól. A középfokú írásbeli és szóbeli angol nyelvtudás követelmény.

A képzési programban résztvevők általános tájékoztatást kapnak az amerikai Külügyminisztériumról (State Department), a nagykövetség politikájáról és működéséről, életvezetéssel, álláskereséssel és munkavállalással kapcsolatos tanácsadáson vesznek részt, tájékoztatást kapnak közkapcsolati, üzleti folyamatokat és üzletmenet érintő,  előadástechnikai és szakmai etikai kérdésekben, illetve pénzügyi tréningen, valamint kutatással, írással, szervezéssel és  kapcsolatépítéssel összefüggő gyakorlatokon vesznek részt. 

Amellett, hogy fejleszthetik a munkavállalással összefüggő képességeiket, a program végeztével a résztvevők emléklapot és esetlegesen ajánlóleveleket is kapnak.  A programon való részvétel költségeit biztosítandó a Nagykövetség ingyenes lakhatást és körülbelül 250 dollár ösztöndíjat juttat a résztvevőkenk.

A jelentkezéssel kapcsolatos összes tudnivaló a nagykövetség honlapján olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.