Tamagocsi appal kerülnek a Microsoft-vezér elé

Valós sportteljesítménnyel nevelhető a mobiltelefonos virtuális háziállat. Magyar fiatalok alkalmazása a Microsoft világversenyének döntőjében.

Virtuális kisállat is ösztönözhet valódi sportteljesítményre, ha valaki ezzel tudja életben tartani a mobiltelefonján nevelt kedvencét - ezzel az appal jutott be egyetlen magyar csapatként a Microsoft nemzetközi tehetségkutató versenyének döntőjébe a Szegedi Tep. A legjobb 34 megmérettetésére még ebben a hónapban sor kerül Seattle-ben, ahol személyesen Satya Nadellának, a Microsoft vezérigazgatójának mutatják be ötletüket a magyar fiatalok.
 
A Microsoft 2003-ban hozta létre az Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. A Microsoft Magyarország az European Entrepreneurship Foundation (EEF) segítségével először egy felkészítő akadémiát is rendezett a Demola Budapestnél. Eddig is szerepeltek magyar fiatalok a döntőben: 2008-ban például azok a fiatalok versenyeztek Szöülban, akik ma a Distinction nevű szoftvercéget gründolják. 

A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország talán legfontosabb erőforrásaként tekint, és biztosak vagyunk benne, hogy a hazai döntőből a legjobbak közé került csapat nemzetközi szinten is megállja majd a helyét - mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország Developer and Platform Evangelism részlegének vezetője.

A Tep csapatának egyik fejlesztője hívta fel társai figyelmét az Imagine Cupra, aki korábban is indult a versenyen és hasznosnak vélte a most első alkalommal megtartott, a versenyhez kapcsolódó oktatás, az Imagine Cup Academy kurzusait. Miután az öt főből álló fejlesztő gárda bekerült a magyar versenyzők közé, ők is részt vettek az Imagine Cup Academy képzésén.
- Az Imagine Cup Academy-n tanultak alapján több változtatást is végrehajtottunk a béta verziónál járó alkalmazáson. Ennek keretében az applikáció egy új és könnyebben kezelhető menürendszert és új designt kapott, amely jobban illeszkedik a Windows telefonoknál jól megszokott flat designba – mondta Boros Ákos, a Tep operatív koordinátora.
 
A Seattle-ben prezentáló Boros Ákos és Babarczi Katica mellett Budincsevity Norbert, Jandzsó Zsolt és Szabó Gábor alkotják a Tepet. A sporttal rendszeresen foglalkozó fejlesztők úgy érzik, hogy a futóapplikációk tengerében sikerült olyan ötlettel előállniuk, amelynek biztos helye lehet a piacon, így a Microsoft vezérigazgatójával való találkozásra magabiztosan, de szorgalmasan készülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.