Takarékosságra hív az Elmű-ÉMÁSZ

A rezsi nem csak ármérsékléssel, hanem hatékonyabb energiafelhasználással is csökkenthető - hangzott el az Elmű-ÉMÁSZ kibővített bemutatótermének mai átadása alkalmából. A német hátterű cég érezhetően főleg ez utóbbi mellett teszi le a voksát.

A rezsiköltségek csökkentésének egy módja az ármérséklés, a másik pedig az energiatakarékosság ösztönzése - fogalmazott Marie-Theres Thiell, az Elmű-ÉMÁSZ elnöke az Elmű Váci úti székházában található kibővített energiatanácsadó központ átadása alkalmából. A hatékony energiahasznosító berendezések használatán túl fontosnak tartják a helyi, megújulóenergiás termelés elterjesztését is. Ennek érdekében adták át Fóton nemrég az Élhető Jövő Parkot, amelyet többek között helyi szél- és földhőberendezések látnak el energiával. Fontosnak tartják a lakosság energiatudatosságának fejlesztését, így akár csoportokat is várnak a Váci úti Elmű-székház kibővített energiainformációs központjában.

Kövesdi Zoltán igazgatósági tag hangsúlyozta a társaság energiatakarékossági és megújulóenergiás elkötelezettségét. Kiemelte, hogy külön földhőtarifájukat már több mint ezer ügyfél igényelte. Körülbelül 8 ezer háztartásban indítottak úgynevezett okos mérős projektet, ahol vizsgálják az új technológia hazai alkalmazásának lehetőségeit.

A meghívó szerint részvételre kérték Horváth Attila Imre megújulóenergia-ipari államtitkárt is, aki azonban nem volt az előadók között. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselője ugyanakkor megjelent.

A német tulajdonban lévő áramszolgáltató csoport képviselői nem tértek ki a november 1-től várható újabb rezsicsökkentés hatására. Lukács András, a környezetvédelmi profilú Levegő Munkacsoport elnöke hozzászólásában ugyanakkor részint üdvözölte az Elmű-ÉMÁSZ kezdeményezését, másrészt határozottan elítélte a rezsicsökkentést. Az alacsonyabb ár ugyanis nagyobb fogyasztást vált ki, és mivel adatai szerint a hazai fogyasztók pénzéből évi 2 ezer milliárd forint kerül a behozatalon keresztül külföldre, így szerinte a rezsicsökkentés lényegében növeli az ország importfüggőségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.