Táblagyárat nyit a SMART Vácon

Interaktív táblák készülhetnek a SMART összeszerelő üzemében Vácon. A 140 dolgozónak munkát adó gyártósor a tervek szerint júniusban kezdi meg a termelést.

Összeszerelő üzemet létesít az interaktív táblákat gyártó kanadai SMART Technologies Vácon. A táblák összeállítását a megállapodás szerint a Zollner csoport, a világ egyik vezető alkatrész-előállító és -összeszerelő cége végzi majd a váci üzemében. Ebből a célból az üzem egyik gyártócsarnokát átalakították.

A gyártás teljes kapacitással júniusban indul, és az üzem 140 embernek ad munkát. A Zollner üzemében kezdetben évente 125 ezer darab SMART interaktív tábla készül majd.

Az interaktív táblák magyarországi gyártásával a SMART jelentősen javítani kívánja az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régió kiszolgálását. Az interaktív tábláknak ezt a típusát jelenleg kizárólag a SMART Technologies kanadai összeszerelő üzemében készítik, Ottawában.

Az interaktív táblák egyes típusai kézzel és egy úgynevezett interaktív tollal is vezérelhetők. A táblák szöveget, ábrákat és képet jelenítenek meg, eközben írni is lehet a felületre. A táblák érintőképernyője segítségével felhasználója vezérelheti bármelyik telepített számítógépes alkalmazást vagy multimédiás platformot.

A SMART piacvezető az interaktív táblák területén, részaránya globálisan több mint 50 százalékos. A magyar piacon 2003 és 2008 között 5.000-6.000 interaktív eszközt adtak el, de a táblák csak egy részüket képezik. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.