Szupergyors net lesz a Szigeten

Az idei Szigeten nem lehet majd készpénzzel fizetni, s többek között megjelenik a legmodernebb mobiltelefonos fizetési technológia, az NFC is. A szervezők egy hatalmas tornyot is felépítenek, amelyről a Vodafone 21 megabites internetjét szórják.

Továbbra is a Vodafone marad a Sziget egyik fő támogatója - jelentette be sajtótájékoztatóján Gerendai Károly főszervező és Beck György, a mobilszolgáltató elnök-vezérigazgatója. A rendezvényen az egyik legfontosabb újítás, hogy a Vodafone a fesztivál területén a saját hálózatán a jelenleg elérhető leggyorsabb, 21 megabit sebességű internet-szolgáltatást nyújt. Ilyet jelenleg csak a belváros főutcáján nyújt a szolgáltató.

Készpénz helyett is használható majd a Szigetfone
Sziget fesztivál 2010. Budapest, augusztus 14. Fotó: Reviczky Zsolt támogatók sátra sátor Vodafone

A rendezvény ideje az elérhető legmodernebb megoldást egy hatalmas torony segítségével juttatják el a szigetlakókhoz, amelynek tervezésére és felépítésére a Sziget pályázatot írt ki, mert szeretnék, hogy ne csak a technológiát biztosítsa a torony, hanem emblematikus építménye is legyen a fesztiválnak.Nem csak a legújabb mobilnetes technológiát hozzák el a Szigetre, hanem például a mobilfizetési megoldásokat.

Nem lehet készpénzzel fizetni, a fesztivál területén belül, semmiért az idei Szigeten - jelentette be Gerendai Károly. Ez azt jelenti, hogy minden szigetlakó egy NFC technológiával ellátott, érintés nélkül működő kártyát kap, erre töltheti fel a „zsebpénzét" és ezzel fizethet minden egyes árusnál és szolgáltatónál. A kártyán maradt pénzt távozáskor visszaadják.

A Vodafone a fesztiválon megjelenik az NFC (nier field communication) technológiával ellátott mobilokkal, is, ez esetben a kártyát helyettesítheti a mobiltelefon. - Ezzel a Sziget látogatói először tesztelhetik élesben a mobil fizetés technológiájának jövőjét, az NFC-t - mondta Beck György, hozzátéve: hűséges ügyfeleiknek további lehetőségeket tartogatnak. Elsőként a „Köszönet program" keretén belül regisztráló hűséges ügyfeleik közül összesen 49-nek ajánlják fel, hogy az NFC kompatibilis telefonokkal teszteljék a készpénzmentes fesztivált.

Nekik ötezer forintot töltenek fel a kártyájukra. Tavalyhoz hasonlóan idén is lesz perc alapú szigetjegy.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.