Villanybringa Sárvárról

Elektromos hajtású motorok után villamos kerékpárok gyártása indul jövőre a Flextronics magyarországi üzemében.

A bringák között világszerte egyedinek számító GoCycle tervezője és a Karbon Kinetics cég alapítója Richard Thorpe szerint a fröccsöntött magnézium vázzal és kerekekkel a legkorszerűbb megoldásokat ötvözték a kompakt elektronikai berendezésekkel. A Karbon Kinetics azért választotta a Flextronicsot, mert a sárvári gyár munkatársai megfelelő szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek környezetbarát termékek gyártásához: itt készülnek a Brammo elektromos motorkerékpárok.

Könnyűszerkezetes építésének köszönhetően a GoCycle 2-es tömege 14,9 kg, pedálos üzemmódban 25 km/órás, villanyhajtással – 250 wattos motorjával és három fokozatú váltójával - 35 km/órás sebességre képes, biztonságos megállását folyadékos tárcsafék segíti. Lítium akkumulátora 3,5 órás töltés után 65 kilométeres útra elég. Defektnél a gyors gumijavítást segíti a motorkerékpároknál ismert egyoldalas kerék felfüggesztés. Más környezetbarát járművekhez hasonlóan a GoCycle sem olcsó: az ára a brit listán 1248 font + áfa.

A tervek szerint 2012-ben indul a GoCycle G2-es elektromos hajtású kerékpár sorozatgyártása, és az új termék döntően exportra készül majd Sárváron, ahol 2200-an dolgoznak. Négy magyarországi gyárában a Flextronic 12 ezer embert foglalkoztat.

Az újonnan megkötött megállapodás keretében a Flextronics végzi majd a GoCycle gyártásához kapcsolódó beszerzési, logisztikai, összeszerelési és minőségbiztosítási tevékenységeket magyarországi gyárában, Sárváron.

villanybringa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.