Szükség lenne az IMF segítségére

Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a leminősítés kockázatát – vélik londoni elemzők.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének felzárkózó térségi szakértői a minap Budapesten tettek tájékozódó látogatást. Megbeszéléseikről hétfőn Londonban kiadott ismertetésükben "jó hírnek" nevezték, hogy a meghirdetett strukturális intézkedések zöme már életbe lépett, vagy az év végéig érvénybe lép "az ígéreteknek megfelelően".

A ház citybeli elemzői szerint azonban a megfelelő költségvetés- és pénzügypolitikai irány ellenére "nincs elég muníció" a magyar gazdaság megvédésére a kedvezőtlen külső fejleményektől abban az esetben, ha az adósságválságban lévő euróövezet nem tesz azonnali stabilizáló lépéseket.

A Bank of America-Merrill Lynch szakértői szerint ezért "igen kívánatos lenne" Magyarország számára egy elővigyázatossági IMF-program.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.