Sztriptíz-, és chippandale táncosokat is ellenőrzött a NAV

Jót szórakoztak a NAV ellenőrei. Buliztak, erotikus szolgáltatásokat rendeltek, legénybúcsút tartottak. Majd büntettek.

Egyedülálló akciósorozatot hajtottak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Dél-Alföldön. Az ellenőrzések fő célja az adóelkerülők újabb közismert csoportjának kiszűrése és felszámolása volt. Augusztusban az erotikus szolgáltatók kerültek a NAV ellenőrzési tervébe, akiket a pénzügyőrök az interneten közzétett hirdetéseik alapján választottak ki - írja az Adózóna.

Az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, amelyek során anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök röviddel az ellenérték átadását követően – a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül – igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.

Az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz és chippendale szolgáltatásokat ellenőriztek. Előzetesen minden esetben - szintén internetes hirdetések alapján - telefonon egyeztették a műsorok időpontjait és helyszínét. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban. A jó hangulatú baráti társaságnak álcázott pénzügyőrök előtti látványos bemutatókat követően a fellépők a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát. A pénzügyőrök igazolták magukat, majd jegyzőkönyvben rögzítették a tényeket és adóigazgatási eljárást.

Az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírság kiszabása várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.