Sztrájkveszély Ferihegyen?

Sztrájkbizottságot alakított hétfőn a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete, és képviselői átadták 15 pontos követelés-listájukat a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezetőinek. A munkafeltételeik javítását, az új kollektív szerződés megkötését, az elmaradt juttatások utólagos folyósítását szeretnék.

Kovács Zoltán alelnök a Népszavának azt panaszolta, hogy számos jogtalanság éri a munkavállalókat, s bírósági ítéletek hiába bizonyítják igazukat - például az üdülő elidegenítésének jogtalanságáról. A munkáltató két hónapja felmondta a kollektív szerződést, s január tizedikéig kellene elfogadni helyette egy újat. Kovács szerint hangfelvétel rögzítette, hogy a nagyobb profit érdekében akarják megnyirbálni az abban rögzített munkavállalói jogokat. A munkáltatótól nem kaptak még érdemi javaslatot sem az új szerződés szövegére, miként a szakszervezet által készített változatra sem reagált a reptér vezetése.
A szakszervezet türelme elfogyott. A törvény szerint a sztrájkkészültség meghirdetését követő kötelező egyhetes egyeztetési időben kétórás figyelmeztető sztrájk tartható, ezzel nem kívánnak élni, viszont a hét leteltével, ha a tárgyalásoknak nem látszik eredménye, általános munkabeszüntetésre kerül sor.

Sztrájk Ferihegyen, 2007. augusztus 5.
Sztrájk Ferihegyen, 2007. augusztus 5.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.