Sztrájkveszély a Körös Volánnál

A Körös Volán Zrt. dolgozói sztrájkba lépnek ezen csütörtökön, ha nem tudnak megállapodni a 2010. évi bérfejlesztésről - közölte Hoffmann Antal, a Békés megyei cégnél működő Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Hoffmann elmondta: az idei esztendő bérezéséről szóló eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre, ezért csütörtökön a hajnali munkakezdéstől reggel nyolc óráig sztrájkot tartanak a szakszervezetéhez tartozó, illetve további két másik, de szintén a vállalatnál működő érdekvédelmi szervezet dolgozói. A demonstráció érinteni fogja a helyi és helyközi járatokat is.

Szarvas Péter, a zrt. vezérigazgatója közleményében leszögezte: a munkáltató és a szakszervezet ez idáig nem tudtak megegyezni a 2010-es bér- és jövedelemfejlesztésről. Mint fogalmazott, a Körös Volán Zrt. az országos érdekegyeztető tanácsban létrejött megállapodásban foglaltakat betartja, és az ezen felüli juttatások mértékének meghatározásánál a közlekedési, ezen belül a volán szakma egyik legmagasabb fejlesztését ígéri.

Hozzátette: az idei évi lehetőségek nagyobb jövedelem fejlesztést nem tesznek lehetővé. A vezető mindazonáltal bízik abban, hogy van még "minimális esély" arra, hogy elmaradjon a sztrájk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.