Sztrájkban a Spar magyar dolgozói?

Sztrájkbizottságot alakított a Spar élelmiszerlánc dolgozóinak egy része a bérezésük miatt, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) pedig a munkavállalók nevében bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést..

Megelégelték a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. munkavállalói "a velük szemben elkövetett jogtalanságokat", és a vállalatnál működő KDFSZ-alapszervezet munkavállalói sztrájkbizottságot alakítottak – írta a hvg.hu a szakszervezetre hivatkozva. A bérezésükkel elégedetlen dolgozók megfogalmazták sztrájkköveteléseiket, és felkérték a KDFSZ elnökségét a sztrájktárgyalások lefolytatására – tették hozzá.

A sztrájktól függetlenül a KDFSZ bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést, mert "az jó erkölcsbe ütközik, és a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta a munkáltató irányában". A szakszervezet hozzátette, hogy törekszik a tárgyalásos úton történő megegyezésre, és közvetít a munkavállalók és a munkáltató között.

Amennyiben a sztrájkkövetelések vonatkozásában nem sikerül egyezségre jutni a Spar vezetésével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a követelések elérésének érdekében sztrájkot szervez a munkavállalók kezdeményezésre – írta szakszervezet. 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.