Szórták a pénzt a Szép Kártyákról

Az OTP Szép Kártyákra utalt 2012-es juttatások több mint 98 százalékát felhasználták a kártyabirtokosok – számolt be az eredményről az OTP Bank hétfőn. Az érintett egyenlegek felhasználása az utolsó hetekben gyorsult fel igazán, május végén két hét alatt több mint 800 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Ez nem is csoda, hiszen a 2012-ben feltöltött, de beragadt pénzeket elbukják az alkalmazottak, azt a bank visszautalja a munkáltatónak. Január óta az érintett, lejáró egyenlegek összege harmadára csökkent.

Az idei nyilatkoztatási szezonban az OTP Szép Kártya megőrizte vezető szerepét az elektronikus béren kívüli juttatások között. Az év első négy hónapjában több mint 24 milliárd forint érkezett az OTP Szép Kártyákra, amivel a kezdetek óta beérkező összes feltöltés értéke meghaladta a 130 milliárd forintot. Az indulás óta felhasznált összes juttatás értéke pedig májusra átlépte a 100 milliárd forintot. Az OTP Bank várakozásai szerint a nyári szezon az elmúlt két évhez hasonlóan kiugró felhasználást hoz majd: 2012 és 2013 nyári hónapjai alatt 20 milliárd forintnyi juttatást használtak fel.Az utolsó két hét alatt megfeleződtek az MKB SZÉP Kártyákra még 2012-ben utalt, a felhasználhatóságukat tekintve május 31-én lejárt pénzek. A tavalyelőtt beérkezett összeg mindössze 1,6 százalékára rúgó maradékot június folyamán kapják vissza az eredeti befizetést teljesítő munkáltatók.

Huszáros hajrát vágtak ki az MKB SZÉP Kártyák birtokosai: a május végi határidő lejárta előtti, utolsó négy órában még kétmillió forintot költöttek el a 2012-es keretükből – mondta Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. A hónap utolsó napjaiban a kártyabirtokosok a hosszú hétvégékre emlékeztető intenzitással „kártyáztak", hiszen míg május 15-én még 352 millió forint volt a számláikon a 2012-ben átutalt, 10,3 milliárd forintos keretből, a határidő lejártára a maradvány 169 millióra apadt, ami mindössze 1,6 százaléka az eredetinek. Az MKB közel kétezer munkáltatónak fog bennragadt juttatást visszautalni, a legkisebb összeg egy forint, a legnagyobb pedig megközelíti a 8,8 milliót.

Az év elejétől május végéig egyébként a munkáltatók már 5,7 milliárd forintot fizettek be immár több mint 129 ezer MKB Szép Kártyára, ami 10 százalékot megközelítő bővülést jelent az egy évvel ezelőtti állapothoz képest.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.