Szomorú mutató: minden negyedik kereskedő trükközik

Több mint 430 millió forint bírságot szabott ki nyári ellenőrzései során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A legtöbb probléma abból fakadt, hogy elmarad a nyugtaadás. Ezenfelül bőven akadt példa arra, hogy feketén alkalmazzák az idénymunkásokat, és zugárusok rontják a tisztességes kereskedők üzletmenetét.

Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője a napilapnak elmondta, a több mint 14 ezer ellenőrzésből az derült ki, hogy minden negyedik kereskedő, illetve szolgáltató megpróbál valamilyen trükkel előnyhöz jutni a tisztességes vállalkozásokkal szemben – írja a Magyar Idők mai száma. A hivatal beszámolója szerint a nyugtaadás elmaradása miatt például több mint ötven üzletet be is zártak. Az egyébként közel 430 millió forintnyi bírságból csaknem 300 millió forintot a nyugta nélküli árusítás miatt kellett kiróni.

Az előbbi mellett a feketefoglalkoztatás a másik súlyos probléma. Emiatt például csaknem 95 millió forint bírságot kellett kiszabni a nyári razziasorozat során.

Ezek alapján nyugodtan kijelenthető, hogy a nyári szezonban elvégzett mintegy 14 ezer ellenőrzés ezúttal sem okozott kellemes meglepetést.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.