Szociális tűzifából sohasem elég

Viszik a szociális tűzifát a jobban teljesítő Magyarországon. Egyetlen erdészet 31 500 köbmétert értékesített.

Összesen 167 szabolcsi, hajdúsági és borsodi település vásárolt szociális tűzifát mintegy 590 millió forint értékben a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-től - közölte a nyíregyházi székhelyű társaság vezérigazgatója szerdán.

Szalacsi Árpád tájékoztatása szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 125, Hajdú-Biharból 41 település vásárolt a társaságtól tűzifát, valamint egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is innen szerezte be a tüzelőt.

A február 15-én befejeződött téli szociális tűzifaprogram idején 31 350 köbméter tűzifát értékesített a Nyírerdő. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy ez az összeg megközelíti az országos keret egyötödét, a kormány összesen hárommilliárd forintot fordított a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen.

A tüzelő kétharmada a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, egyharmada pedig Hajdú-Bihar megyei erdészeteken keresztül jutott el a településekhez. A legtöbbet igénylő önkormányzatok - Baktalórántháza, Hodász és Demecser - együttesen csaknem 1900 köbméter tűzifát vásároltak a szociálisan rászorulók részére - közölte Szalacsi Árpád.

Megjegyezte, elsősorban keménylombos tűzifa-igények érkeztek az önkormányzatoktól, ezért leginkább akác és tölgy tűzifa vásárlására kötöttek szerződéseket, de értékesítettek kőrist, juhart és kései meggyet is.

A Nyírerdő Zrt. 2011 óta folyamatosan részt vesz a szociális tűzifaprogramokban: öt év alatt csaknem 107 ezer köbméter tüzelő jutott el társaságtól az önkormányzatok közvetítésével a rászoruló családokhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.