Szlovéniában shoppingol a Mol

Megvásárolta a az Eni Slovenia doo. teljes tulajdonrészét a Mol Nyrt. Az Eni International B.V.-vel aláírt szerződésről a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) adott tájékoztatást.

A BÉT közleménye szerint a Mol és az Eni International B.V. szerződést kötött az Eni Slovenia doo. teljes tulajdonrészének megvásárlásáról. A tranzakció magában foglalja az Eni teljes kis- és nagykereskedelmi üzletét Szlovéniában.

Az ügylet – a franchise-partnerek által üzemeltetett töltőállomásokkal együtt – összesen 17 Agip márkanév alatt működő töltőállomásra terjed ki Szlovéniában, melynek segítségével a Mol megszilárdítja piaci pozícióját a három legnagyobb kiskereskedelmi piaci szereplő egyikeként. Az újonnan vásárolt töltőállomások a Mol jelenleg 40 állomásból álló hálózatát egészítik ki, a felvásárlás egyúttal lehetőséget nyújt a ljubljanai megjelenésre.

"Örömünkre szolgál, hogy ezzel a tranzakcióval tovább erősödik pozíciónk Szlovéniában és megjelenünk a fővárosban, Ljubljanában is. Az elmúlt 18 hónap folyamán mintegy 450 töltőállomás megvásárlását jelentettük be Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában. Ennek eredményeként sikeresen növeljük piaci részesedésünket, és magasabb eredményt érünk el a Downstream üzletágban" – mondta Horváth Ferenc, a Mol-Csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója.

A tranzakció zárásához bizonyos feltételek előzetes teljesülése, többek között versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.