Szlovén bankot venne az OTP

Hat ajánlat is érkezett a második legnagyobb szlovén bankra, többek között az OTP-t is érdekli a Nova KBM, írja a Delo nevű szlovén lap.

A Napi.hu összefoglalója szerint csütörtök a határidő, ameddig az állami tulajdonban lévő, második legnagyobb szlovén bankra nem kötelező ajánlatot tehetnek az érdeklődők. A szlovén lap úgy tudja, hogy két bank és négy befektetési alap érdeklődik a Nova KBM megszerzéséért, és az OTP is az érdeklődők között van.

A Nova KBM mérlegfőösszege 4,8 milliárd euró, vagyis mostani árfolyamon közel 1500 milliárd forint, ami közel hetede az OTP-csoport 10140 milliárd forintos mérlegfőösszegének. A szlovén bank saját tőkéje 560 millió euró, vagyis közel 175 milliárd forint – a becslések szerint ennyit is fizethetnek a pénzintézetért.

A bank a Népszabadság kérdésére azt hangsúlyozta, nem kíván sajtóértesüléseket kommentálni. Mint mindig, most is hozzátették azonban, hogy folyamatosan vizsgálják az akvizíciós lehetőségeket, és elsősorban azon országokban keresnek felvásárlási célpontot, ahol jelen vannak, azonban alacsony a piaci részesedésük.

Szlovénia pont nem ilyen, mégsem teljesen elképezlhetetlen az érdeklődés. A banknak Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban is van leányvállalata, Szlovénia azonban hányzik a térképéről (Ezen kívül szlovák, román, bolgár, ukrán és orosz pénzintézetekkel rendelkezik még a hazai bank - vagyis a Magyarországgal határos államok közül ma már csak Szlovénia és Ausztria nem szerepel a listáján).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.