Szlovákia jobban tetszett a Deutsche Telekomnak

Magyarország is versenyben volt, de végül Szlovákiában hozzák létre a Deutsche Telekom pénzügyi szolgáltató központját - értesült a Napi Gazdaság. Ötszáz munkahelyet buktunk el, szakértők a döntés okaként a válságadót is említik.

A Deutsche Telekom (DT) távközlési vállalat Pozsonyban egy legalább 500 munkahelyet teremtő, globális hatókörű pénzügyi szolgáltató központot hoz létre - írta a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilapra és a szlovák gazdasági minisztérium egyik meg nem nevezett forrására hivatkozva a Napi Gazdaság.

A hivatalosan még meg nem erősített, több millió euró értékű beruházást egy éven belül kezdhetik el - írja a lap, hozzátéve, hogy a Slovak Telekom többségi tulajdonát birtokló Deutsche Telekom szolgáltató központjáért Szlovákia Magyarországgal állt versenyben. A DT nem erősítette meg hivatalosan a döntést, Sylvie Braunle, a társaság tájékoztatási osztályának munkatársa mindössze azt mondta: "Az üzlet szempontjából Szlovákia számunkra kedvező ország. Ezért itt mindig új beruházási lehetőségeket mérlegelünk." Az eurónak és Bécs közelségének köszönhetően nyerhetett Pozsony.

A lap szerint Magyarország esélyeit a DT itteni érdekeltségét, a Magyar Telekomot is érintő válságadó szintén ronthatta. De közrejátszhatott a döntésben, hogy az új központ számos külföldinek is munkalehetőséget nyújt, ezért Bécs repülőtere kulcsfontosságú összekötő kapocs - amely Pozsonytól mindössze negyven kilométerre van. A Deutsche Telekom Kassán már működtet egy szervizközpontot. A SITA hírügynökség értesülése szerint a döntés már tavaly novemberben megszületett, a felek csak a megfelelő időpontra vártak a bejelentéséhez.

Hasonló szolgáltató központ egyébként működik Magyarországon is: a Vodafone globális pénzügyi támogató-központja csaknem három éve teljes gőzzel működik Budapesten.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.