Szlovákia felé fordul a magyar Laurel

Szlovákia felé terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft. A bolti informatikában belföldön évek óta piacvezető cégnél úgy vélik, a növekedésének eddigi dinamizmusát már csak külföldi beruházásokkal tudják fenntartani.

Szlovákiában hozott létre leányvállalatot a hazai kereskedelmi, kiskereskedelmi szektor számára megoldásokat –például boltirányítási rendszerek – nyújtó legismertebb szereplője, a székesfehérvári Laurel Kft. A magyar többségi tulajdonban lévő leányvállalat folytatása a több éve megkezdett, dinamikus növekedési és akvizíciós folyamatnak –jegyezte meg közleményében a vállalat. 

Bessenyei István hozzátette: az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a kiskereskedelmi szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később, ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll. A tervek szerint az első évet a cég a partneri kör bővítésére, a hazai cégcsoport termék- és szolgáltatás-portfóliójának bemutatására, a helyi lehetőségek további feltérképezésére szánja.

Az előzetes felméréseik szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradások látszanak, így elsőre ezekre koncentrálunk majd − ismertette az új cég kilátásait Bessenyei István. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.