Szijjártó szerint a multik elégedettek Magyarországgal

Az amerikai nagyvállalatok vezetői elégedettek a magyarországi gazdasági környezettel – mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki a múlt héten Washingtonban járt.

Washingtonban járt a múlt héten Szijjártó Péter, s igazán jó hírekkel tért vissza. A Napi Gazdaságnak adott interjújában elmondta, hogy találkozott a GE, a Citibank, a Delphi és az Oracle vezetőivel. Mint mondta, jólesett hallani a gazdasági környezetre vonatkozó elégedettségüket. Vannak olyan vállalatok ma Magyarországon, amelyeknek a méltányos közteherviselésre irányuló kormányintézkedések miatt nagyobbak lettek a terhei. Akad, amely kampányt is vezényelt ellenünk Brüsszelben, de a vállalatok döntő többsége − mindenekelőtt a termelésben működők − elégedettek a körülményekkel. 

S hogy mit kínál a magyar kormány a multiknak? Szijjártó szerint érzést. Az itt lévő vállalatok érezzék úgy, hogy valóban megbecsülést élveznek. Mint mondta, a legnagyobb befektetőkkel személyesen találkozott, és kérte őket, hogy ha elintézendőjük van az állami szektorral, azt  jelezzék, hogy figyelemmel tudják kísérni, megfelelő módon kezeli-e ügyüket az államigazgatás. Az is cél, hogy érjenek el a konkrétumok szintjéig a kétoldalú megállapodások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.