Szijjártó - hat nap alatt tíz aláírás

Szijjártó Péter a nyár közepén sem lazít, és ha nem is mindennap, de talán minden másodikon megköt egy-egy stratégiai együttműködési megállapodást valamely fontos partnercéggel. A Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára a héten ott folytatta a munkát, ahol abbahagyta. Pénteken jelent meg a hír arról a kormánydöntésről, amely szerint a kabinet nevében stratégiai megállapodást fog kötni Csányi Sándor Bonafarm-csoportjának nyolc agrárérdekeltségével, hétfőn pedig a Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft.-vel írt alá stratégiai megállapodást a Parlamentben.

És ezzel még nincs vége, szerdán jöhet a Ganz Holding. A hétfői munka eredményéről közleményt is kiadtak. Ebből kiderül: a kormány komoly céggel szerződött. A Schwarzmüller leányvállalata 1993 óta tevékenykedik hazánkban, és Dunaharasztiban működő gyárában jelenleg mintegy 540 főnek ad munkát. Az elmúlt 21 évben közel 35 ezer jármű gördült ki üzeméből, a cég hetven százalékban exportra termel, és beszállítóinak 38 százaléka magyar.

A már aláírt együttműködési megállapodástól azt várják, hogy elősegíti a Schwarzmüller Kft. hosszú távú és tartós magyarországi jelenlétét, továbbá ezáltal a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelését. Dr. Wolfgang Waldner, Ausztria budapesti nagykövete azt mondta: „Magyarország és Ausztria között immár három stratégiai megállapodás van életben. Ez mutatja, hogy a kapcsolat folyamatosan erősödik a két ország között. Az együttműködéseknek jó hatása van a foglalkoztatásra is, az osztrák cégek több mint 70 ezer magyarnak adnak munkát.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.