Szigorít a személyi kölcsönökön az OTP és a Raiffeisen

Hitelközvetítők útján nem nyújt ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt az OTP Bank és a Raiffeisen Bank holnaptól. Ezt a kölcsöntípust csak a fiókokban lehet igényelni a jövőben.

Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt csak saját fiókhálózatában értékesít október 1-jétől az OTP Bank és a Raiffeisen Bank, közvetítői partnereiktől nem fogadnak be ilyen hitelt. A Hitel és Lízing Centrum tette közzé internetes honlapján, hogy az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönök portfolió romlására hivatkozva két nagy bank - a Raiffeisen és az OTP - is bejelentette: október 1. után nem fogad be több személyi kölcsönt.

Ezt később úgy korrigálta, hogy a hitelintézetek közvetítői partnereiktől nem fogadnak be több ilyen kölcsönt. A Hitel és Lízing Centrum szerint várható, hogy hamarosan mások is ilyen döntést hoznak, mivel az utóbbi időben a többi bank is erősen korlátozta e hitelek jóváhagyását.

Az OTP Bank az MTI érdeklődésére közölte: visszautasít minden olyan megalapozatlan híresztelést, amely szerint október 1-je után nem fogad be több személyi kölcsön igénylést, ugyanis a továbbiakban is teljes fiókhálózatán keresztül értékesíti a személyi kölcsönöket.

Az OTP Bank rendszeresen felülvizsgálja értékesítési politikáját. A mostani felülvizsgálat keretében született döntés arról, hogy gazdaságossági szempontok alapján, kizárólag a fióki értékesítési csatornát alkalmazza ebben a termékkörben.

Az OTP Bank hitelezési aktivitása nem változik a személyi kölcsönök piacán - hangsúlyozta a hitelintézet.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.