Sanyáékkal mi lesz? Mobiljegy az idei Szigeten percelszámolással

Idén akár egy percig érvényes jegyet is vásárolhatunk az augusztus 9-16. között megrendezendő Sziget-fesztiválon.

Mobillal is fizethetjük az idei, 18. Sziget Fesztivál jegyét, mégpedig perc-alapon - jelentette be Gerendai Károly fő szervező. A percdíj információink szerint a 18 és 23 óra közötti csúcsidőben várhatóan 70, azon kívül mintegy 35 forint lesz. Belépéskor a látogató a számláló indulásakor napi karszalagot kap, kilépéskor pedig leállítják a számlálót, amely 13500 forintnál automatikusan is megáll: ez már több, mintha valaki pénzért vett volna napijegyet.

Ha valaki véletlenül tovább marad bent, az előző napi karszalagja alapján a biztonságiak könnyen kikísérhetik. A szolgáltatás igénybe vételéhez az előre fizetős mobilszámlán minimum 13500 forintnak rendelkezésre kell állnia. Érdemben ez azt jelenti, hogy egy-egy koncert akár 3500 forintért is megnézhető lesz. A lehetőséget valamennyi mobilszolgáltató biztosítja.

Mindazonáltal a sajtótájékoztatót Beck Györggyel, a Vodafone mobilszolgáltató hazai cégének elnök-vezérigazgatójával együtt tartották, megerősítve azt a korábbi információnkat, hogy a Vodafone lesz a Dreher mellett az augusztusi fesztivál másik "bemutatja" kategóriás szponzora.

A szerződés részleteiről egyik fél sem nyilatkozott. Mindazonáltal megtudtuk, hogy a Vodafone nem fizeti ki a poszt hírek szerint 250 millió körüli tarifáját, hanem egy közös üzleti konstrukciót dolgoztak ki. Eszerint a Sziget és a Vodafone a rendezvényen egy "közös szolgáltatást indít", aminek bevételein osztoznak. A Szigetnél azt remélik, hogy a most 3 évre kötött szerződés alapján végül legalább akkora bevételhez jutnak, mintha a szponzor kifizette volna a posztért járó teljes összeget.

Nem ez az első bonyolult üzleti konstrukció a Sziget háza táján, hisz az elmúlt években - a Vodafone-konkurens Pannon kiesése óta - a Szigettel egy tulajdonosi csoportba tartozó Pesti Esttel "töltötték ki" a szabad szponzori heléyet, belső ellentételezésekért cserébe.

A Pepsi 2003-as kiesése óta a rendezvénynek nincs névadó szponzora.

Szintén komoly agytornát igényel a napok illetve a jegyárak összefüggésrendszere is. Az amúgy augusztus 11-16 között megrendezendő könnyűzenei fesztiválnak lesz mínusz 1. és 0. napja is. A mínusz 1. napon - augusztus 9-én - Kispál és a Borz búcsúkoncertet tartanak, a következő 0.-on a ska műfaj világsztárjai játszanak, majd Cseh Tamásra emlékeznek hazai művészek.

A -1. és a 0. nap ára 6 ezer forint, a többié 12 ezer. Az ottalvásra nem jogosító, valamennyi napra jogosító hetijegy 46 ezer forint (de ma, azaz pénteken még 38 ezer). Az ottalvós jegy 54 ezer (ma még ez is 46 ezer). A lakóautósoknak plusz 35 ezer forintot kell fizetniük, a szuperkényelmes VIP Kemping felára pedig 25 ezer forint.

A magyarországi diákigazolvánnyal rendelkezők - tavalyhoz hasonlóan - akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak, ha 50-es csoportokban jelentkeznek. (Kisebb létszám esetén kisebb a kedvezmény.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.