Szerkesztőségi munkatársak kezében a HVG

Lezárult a német Funke csoport és a HVG kisebbségi tulajdonosa, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. augusztusban megkezdett tárgyalássorozata. (A Funke csoport egyébként 2003-ban lett a HVG kiadó többségi tulajdonosa.) A felek megállapodtak abban, hogy a HVG Zrt. 75 százalékos részvénycsomagja visszakerül Magyarországra. Ezzel egy, a munkatársakat tömörítő társaság lesz a kiadóvállalat kizárólagos tulajdonosa – írja a kiadó közleménye. Az eladási árat a felek üzleti titokként kezelik, a tranzakció lebonyolítása a közeljövőben várható.

A Funke csoport a két fél több mint egy évtizedes együttműködését követően döntött úgy, hogy üzleti fejlesztésének középpontjában a német piac lesz, miután felvásárolta az Axel Springer nyomtatott portfóliója jelentős részét. Egy olyan médiavállalkozás kiépítését tűzték ki célul, amely középpontjába a regionális médiumokat, tévé- és női magazinokat, és a bennük rejlő szinergiák kihasználását állítja.

"A HVG Kiadó Zrt. továbbra is elkötelezett a hazai olvasók iránt, éppen ezért egyik legfontosabb célja, hogy a magyar piacon, hosszú távon és stabilan működjön. Ehhez a tulajdonosai részéről a maximális támogatást élvezi" – hangsúlyozta Szauer Péter vezérigazgató. A legnagyobb példányszámú politikai-gazdasági hetilapot és a hvg.hu-t kiadó cég stratégiájának alapja a független, objektív, megbízható tájékoztatás, a multimédiás tartalomszolgáltatás. A HVG Zrt. közéleti hetilapja és hírportálja mellett kiadója az Eduline.hu-nak, az Adózóna.hu-nak, a Jobline állásközvetítő portálnak, a HVG Állásbörzének és a HVG könyveknek, tematikus magazinoknak, valamint a Műértőnek, továbbá számos mobil- és tabletalkalmazásnak.

A HVG Zrt. az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalommal zárta, pénzügyi helyzete stabil. A MATESZ által hitelesített lapértékesítési adatok alapján a HVG saját szegmensében őrzi közel 50 százalékos piaci részesedését. Online és mobil felületeinek látogatói forgalma az elmúlt évben tovább emelkedett, és az innen származó árbevétel csaknem 20 százalékkal nőtt. A társaság könyvkiadó és rendezvényszervező üzletága is látványosan fejlődik, az innen származó árbevétele 26 százalékkal nőtt egy év alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.