Szellőző cipők Bonyhádról

Több, mint 10 millió eurós cipőipari beruházással szellőző cipőket gyárt majd a Tolna megyei Bonyhádon a magyarBar&Co Europe Kft. 864 munkahelyet teremtve az iparágban nagy hagyományokkal rendelkező településen. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatást biztosít a fejlesztéshez, az erről szóló szerződést ma írták alá.

A beruházás érdekessége, hogy a korábban Bonyhádon működő cipőipari vállalatok kereslethiányra hivatkozva a közelmúltban szüntették meg tevékenységüket. A magyar tulajdonú Bar&Co Europe Kft. az így kihasználatlanul maradt ingatlanokat, gyártóberendezéseket veszi át és fejleszti tovább, de új kapacitások kiépítéséről döntött a cég.

Baricz István Szellőző cipő néven ismert találmánya, az elmúlt években számos külföldi elismerést érdemelt ki. A dél-koreai, francia, kínai, kuvaiti, orosz és német szakkiállításokon és vásárokon elnyert díjak sorából kiemelkedik a 2006-os genfi Salon International des Inventions aranyérme.

A „fullkomfort" és „airflow" technológiák alkalmazásával egyedi, a nemzetközi prémium piacon versenyelőnnyel rendelkező lábbelik gyártása kezdődik meg Bonyhádon, melyeket alapvetően a nyugati és az arab piacokra szánnak, de hazánkban is kapható lesz. A gazdasági minisztérium a honi innováció segítésén túl azért is támogatásra érdemesnek találta a beruházást, mert az 864 gyakorlott szakembernek kínál munkalehetőséget.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.