Széles Gábor csomagfelvevőkben is nyomul

Széles Gábor kormányhű vállalkozó érdekeltsége a Magyar Posta vetélytársaként csomagfelvevő automatákkal szórná tele az országot.

A videotonos-ikarusos-békemenetszervező-ufóhívő nagyvállalkozó elnökölte Műszertechnika-Holding is résztulajdonos a piacon a Magyar Posta "csomaglogisztikai" vetélytársaként jelentkező Webox Kft. megalapítójában, az MT-KV Kft.-ben - derül ki a Világgazdaság tudósításából. A nyáron induló üzemhez Budapestre 40, országosan 300 csomagfelvevő automatát telepítenek. Ezekben nem csak felvenni, feladni is lehet csomagot, akár két magánszemély között is, és QR-kóddal, bankkártyával is fizethet az ügyfél. A csomag megérkeztéről sms-t kapunk, és három napot kapunk annak kiváltására. A 32 százalékos részesedésével jelenleg piacvezető Magyar Postánál ez az idő csak 2 nap, és ott a bankkártyás fizetés is csak ígéret. A Webox automatáit Lengyelország második legnagyobb postai szolgáltatójától, az InPosttól kapta.

A Magyar Posta kézbesítési monopóliumát legutóbb a horvát Mestrovic Ivant, a korábban például a Capital Zrt., az Inter-Európa Bank vagy a Waberer's vezetőségében feltűnő Sebők Sándort, vagy az erdélyi származású, belga Oscar Pfeffermannt maga mögött tudó City Mail Kft. igyekezett megtörni, egyelőre sikertelenül. A cég a Digi Kft. számára végzett számlakézbesítést, mint utóbb a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megállapította, jogtalanul. A cég azzal védekezett, hogy csak tesztelte a rendszert, de már felhagyott vele. A hírek szerint az osztrák állami posta a Feibra Kft.-n keresztül viszont ismét megpróbálja megtörni a Magyar Posta piaci egyeduralmát.

Nyári fűtésidíj-csökkentés Széles lapjában
 
A Széles Gábor tulajdonában lévő Magyar Hírlap a kormány rezsicsökkentéséhez fűződő lépésként tálalja azt, hogy a Verga Veszprém Erdőgazdaság Zrt. augusztus végéig tízszázalékos kedvezményt nyújt a tűzifa árából.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.