Szélerőművekbe fektet az Allianz

Három európai szélerőmű megvásárlásával az Allianz tovább bővítette a megújuló energiákkal kapcsolatos befektetési portfólióját.

Az Allianz megvásárolt két, a közelmúltban elkészült franciaországi szélerőművet a Nordex SE-től, továbbá megvett egy 16 megawatt kapacitású szélerőművet a németországi Alsó-Szászország tartományban a WKN AG-től.

A franciaországi „Croquettes” és a „Longchamp” erőművek együttes teljesítménye 22 megawatt, ami körülbelül 11 ezer háztartás energiaigényét fedezi, a németországi erőmű pedig mintegy 9 ezer háztartás villamosenergia-igényét képes kielégíteni.

2005 óta a megújuló energiák az Allianz befektetési stratégiájának fontos részét képviselik. Csak az előző évben a szél- és napenergia-hasznosítással kapcsolatos befektetései meghaladták az 1 milliárd eurót. Az elmúlt 12 hónapban ez az összeg még tovább, közel 25 százalékkal nőtt. A három szélerőmű megvásárlásával az Allianz immár több mint 1,3 milliárd eurót fektetett megújuló energiatermelésbe.

Jelenleg 34 db, 658 megawatt összkapacitású szélerőmű, illetve 7 db, 74 megawatt összkapacitású naperőmű tulajdonosa. Ezek az erőművek több mint 350 000 európai háztartásnak elegendő villamos energiát termelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.