Szegeden nyomul a navigációs vállalat

Fejlesztői központot nyit Szegeden az iGO navigációs szoftvereiről ismert NNG Kft. Az ősszel induló központba egyelőre ötven számítástechnikai szakembert vesznek föl, de a létszámot hamarosan 200-ra bővítik. A 2004-ben 8 fővel alakult NNG Kft. az egész világon piacvezető egy szűk, de rendkívül gyorsan növekvő területen: a gépjárműbe épített navigációs szoftverek területén.

A nagy dobásuk az volt, hogy nemcsak a prémium, hanem az alsó- és középkategóriás kocsikba is fejlesztettek navigációs rendszereket. Jelenleg már 34 autógyártó céggel van szerződésük, 56 nyelven rendeltek tőlük szoftvereket. 2018-ig már lekötötték a meglévő kapacitásukat.

Budapesten 650 informatikust foglalkoztatnak, de évi 47-50 százalékos növekedésüknek korlátot jelent a szakemberek száma. Szegedet az egyetemi oktatás színvonla miatt választották. Balogh Péter vezérigazgató, aki a kis céget elindította a globális karrier útján, különösen büszke arra, hogy nemrégiben elnyerték az Év munkáltatója címet. A fejlődés garanciája a kiváló munkaerő – hangsúlyozta, és hozzátette: Szegeden ugyanolyan bért kapnak a dolgozóik, mint a fővárosban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.