Szédítő kártérítést kell fizetnie a Citigroupnak

A Citigroup az elemzők által vártnál sokkal több, 7 milliárd dollárnyi (1589 milliárd forint) kártérítést kell, hogy fizessen a válság során bedőlt, kockázatos jelzálogpapírok értékesítése miatt indult amerikai kormányzati vizsgálat lezárása fejében.

A Financial Times honlapján szerdán megjelent cikk szerint a banknak 4 milliárd dollárt kell fizetnie készpénzben az amerikai igazságügyi minisztériumnak, 3 milliárdot pedig a lakástulajdonosoknak, a jelzáloghitelek tőkerészének csökkentése, illetve egyes eljárási költségek átvállalása formájában. A tárgyalások a bank és a kormányzat között még folyamatban vannak, a hivatalos megegyezés a jövő hétre várható.

Az elemzők ennél jelentősen kevesebb, mintegy 1,5 milliárd dollár értékű kárrendezésre számítottak. A Citigroup sokkal kisebb mennyiségben bocsátott ki jelzálogalapú papírokat, mint a tavaly ősszel rekordösszegű, 13 milliárd dolláros kárrendezésbe beleegyező JPMorgan Chase bank vagy a Bank of America, amellyel nem sikerült megegyeznie az igazságügyi minisztériumnak mostanáig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.