Széchenyi kártyával uniós támogatásért

Az Új Széchenyi Terv pályázatainak január 15-ei meghirdetésekor már indulásra kész lesz a Széchenyi Kártya önerő kiegészítő hitel is - mondta Krisán László, a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László hangsúlyozta: a Széchenyi Kártya önerőhitel beindítása fontos segítség lehet a vállalkozásoknak a fejlesztési források megszerzéséhez. A Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója közölte: a Széchenyi Kártya önerőhitel konstrukció már elkészült, de a részletekről még egyeztetni kell az illetékes szaktárcákkal és az Európai Unióval, mivel ez is támogatott termék, ami hozzáadódik a pályázati támogatáshoz.

A Széchenyi Kártya kibocsátása folyószámlahitellel indult 2002-ben, az idén augusztusban a kormány forgóeszközhitellel, szeptemberben beruházási hitellel bővítette a portfóliót, és a tervek szerint januárban indul az uniós források felhasználásához szükséges önerő egy részét fedező önerőhitel.  A Széchenyi Kártya különböző konstrukcióival egy vállalkozásnak lehetősége lesz tevékenységének folyamatát finanszírozni államilag támogatott kedvezményes hitellel - húzta alá a vezérigazgató.

Krisán László elmondta: a Széchenyi Kártya forgóeszközhitelt eddig több mint 300-an igényelték, ami azt jelzi, hogy a vállalkozók már tudatosan válogatnak a termékek között. Beruházási hitelre több mint 40 vállalkozó nyújtotta be igényét. Ennél a konstrukciónál szem előtt kell tartani, hogy tíz éves futamidőre vonatkozik a kötelezettségvállalás, a válság hatására a piacok beszűkültek, ami óvatosabbá tette a vállalkozásokat.

A Ka-Vosz adatai szerint a Széchenyi Kártya indulása óta 860 milliárd forint hitelt nyújtottak a kártya segítségével, 140 ezer vállalkozó kapott Széchenyi Kártyát. Az idén 130 milliárd forint hitelt helyeztek ki a Széchenyi Kártya termékeivel, köztük az új konstrukciókkal is, az igénylők között van olyan vállalkozás, amely mind a három meglévő Széchenyi Kártya konstrukciót igénybe veszi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.