Százmillió euró közepes cégeknek

Százmillió euró összegű hitelkeretről szóló megállapodást írt alá hétfőn az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az Európai Beruházási Bankkal (EIB) közepes méretű vállalkozások projektjeinek finanszírozására. A hitelt az MFB legfeljebb öt, egyenként minimum 20 millió euró összegű részlet lehívásával 2010. december 31-ig veheti igénybe.

Az Európai Beruházási Bank forrását a legfeljebb háromezer főt foglalkoztató vállalkozások vehetik igénybe. A hitel az MFB közvetlen finanszírozású projektjeinek forrásául szolgál. Szelényi György, az MFB illetékes igazgatója elmondta, hogy a hitel kondíciói a piaci feltételeknél kedvezőbbek.

Az MFB közleménye emlékeztet arra, hogy ez a hatodik hitelkeret-megállapodás az EIB és a magyar állami bank között. Az első ügyletet a felek 1998-ban kötötték meg, akkor 10 millió ECU-ről, ami 10 millió eurónak felel meg. A 2003 decemberében aláírt második hitelkeret-megállapodás alapján folyósított 50 millió euró összeget az MFB a kis- és középvállalkozások részére közvetlenül nyújtott hitelek finanszírozására használta fel.

A 2005 novemberében, a 2006 novemberében és a 2007 decemberében aláírt, egyenként 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodások célja pedig az MFB "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramjának, valamint az "Új Magyarországért" Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramjának részleges finanszírozása volt.

A most aláírt hitelkeret-megállapodás az első, amely kifejezetten a közepes méretű vállalkozások forráshoz juttatását segíti. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.