Százmillió euró hitel az Unióból

Az Európai Beruházási Bank (EIB) százmillió euró hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) a kis- és középvállalkozások, valamint infrastrukturális beruházások támogatására.

A luxembourgi székhelyű Európai Beruházási Bank (EIB) százmillió euró hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) a kis- és középvállalkozások (kkv), valamint az állami szektorhoz tartozó támogatók pártfogását élvező kis- és közepes infrastrukturális beruházások finanszírozására – közölte kedden az EIB.

A bank közleménye szerint Wilhelm Molterer, az EIB magyarországi hitelezésért felelős alelnöke úgy véli, hogy a hitel elérhetőbbé teszi a magyar gazdaság gerincét jelentő kkv-k számára a hosszú lejáratú finanszírozási lehetőségeket, illetve megkönnyíti az előnyben részesített önkormányzati infrastrukturális beruházások megvalósítását. "Ezzel új munkahelyek teremtését segíti elő, és hozzájárul majd Magyarország versenyképességének erősítéséhez" – olvasható a dokumentumban.

A közlemény szerint Baranyai László, az MFB elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra: a két intézmény, egymás stratégiai partnereként az elmúlt évtizedekben összesen 835 millió euró összegre írt alá finanszírozási szerződéseket, amelyek mintegy kétezer beruházás kivitelezését tették lehetővé Magyarországon, főként az önkormányzati és a kkv-szektorokban. Baranyai szerint az EIB-től kapott eszközök jelentős mértékben járultak hozzá az MFB fejlesztésre nyújtott nagy hitelprogramjaihoz.

A mostani hitelmegállapodás immár a nyolcadik EIB-MFB közös művelet. Olyan kisebb beruházások megvalósítását teszi lehetővé, amelyeket 250 munkavállalónál kevesebbet foglalkoztató kkv-k, illetve amelyeket 250-300 munkavállalót foglalkoztató középvállalkozások és helyi hatóságok végeznek. Az Európai Beruházási Bank az Európai Unió hosszú lejáratú hitelezéssel foglalkozó pénzintézete, amely az EU tagállamainak tulajdonában áll. A bank az uniós szakpolitikai irányelvek előmozdítása érdekében biztosít hosszú lejáratú finanszírozási lehetőségeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.