Százmilliárdos tét: lecsapni készül a NAV

Az elmúlt hetek akciói után újabb online fogadási oldalak blokkolására készül a NAV - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint százmilliárdos piacért szállt harcba a magyar állam.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közelmúltban nyolc internetes fogadócég magyar honlapjának blokkolásáról intézkedett, ám a valóságban több tucat, túlnyomórészt külföldi oldal csábítja fogadásra a magyarokat. Mivel kizárólag a Szerencsejáték Zrt. működtethet sportfogadásra módot adó internetes oldalt az országban, a hatóságnak a szerencsejáték-törvény értelmében a többi felületet elérhetetlenné kell tennie - mondta a napilapnak Kis Péter András, az adóhatóság szóvivője.

A szóvivő közlése szerint az egyik legfontosabb ok a hazai játékosok védelme, az engedély nélkül működő, gyakran külföldi internetes oldalaknál ugyanis kevés eséllyel léphet fel a fogyasztóvédelem. A tiltott szerencsejátékból származó követelések ügyét nem lehet magyar bíróság elé vinni, tehát mindenki csakis a maga felelősségére játszhat.

Kis Péter András elmondta: az érintettek akkor cselekszenek a leghelyesebben, ha mihamarabb kiveszik pénzüket az ilyen oldalakról, miután a honlapok elérhetetlenné tételé után ugyanis az összeg visszaszerzése nehézségekbe ütközhet.

A szóvivő szempontként említette a hazai piac védelmét is. Ami egyáltalán nem elhanyagolható ok: szakmai becslések szerint több tízezren lehetnek Magyarországon, akik rendszeresen játsznak a sportfogadási oldalakon, vagy pókereznek. Az elmúlt időszakban voltak olyan periódusok, amikor ezen, engedély nélküli oldalak magyarországi forgalma elérte a százmilliárd forintot.

Ezzel együtt a NAV-nak nem egyszerű a feladata, és igazolódni látszanak a kételyek: miután a hatóság elrendelte a Hu.Unibet.com honlap blokkolását, hamarrorsan Hu1.Unibet.com címen sportfogadási felülettel találkozhattak az érdeklődők. A friss kimutatás szerint a magyar hivatal azóta gondoskodott róla, hogy az Unibet több külföldi, például brit, olasz, francia vagy német oldalát se érhessék el a magyar játékosok, és efféle lépésekre más fogadóoldal kapcsán is sor került.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.