Százezrekért húsvétolnak a belföldi hotelekben

Negyvenezer forintba kerül átlagosan a húsvéti hosszú hétvégén minden szállodában töltött éjszaka - legalábbis ez derül ki a Szállásvadász.hu összesítéséből, miszerint az ünnepre elutazók átlagosan 109 ezer forintért foglaltak, és nem voltak kevesen, hiszen a legtöbb hazai hotel teltházas lesz.

A húsvéti foglalások toplistáján Hajdúszoboszló és Gyula van az élen, a balatoni települések közül Siófok és Balatonalmádi most a legkedveltebb, nem sokkal megelőzve Zamárdit és Keszthelyt. A húsvéti vakációzásra induló családosok körében különös népszerűségnek örvendtek a tematikus csomagok tojásfestéssel, locsolkodással vagy tojásvadászattal, a szállásfoglalók többsége félpanziós csomagot választott.

A húsvéti vendégekkel elsőként a négycsillagos szállodák teltek meg, többségük már hetekkel ezelőtt kitehette a megtelt táblát erre az időszakra. Összességében a legnépszerűbbnek a wellness-ajánlatok bizonyultak idén is, jellemzően extra szolgáltatásokkal, úgy mint saját medence és szaunák.

A szállásközvetítő portál statisztikája szerint a a hosszú hétvégére elutazók többsége, 61,3 százaléka három éjszakára csomagot vásárolt, a két éjszakára foglalók a húsvéti vendégkör 32,6 százalékát teszik ki.

A húsvéti, kiemelt időszakban a szállodák emelt díjat kérnek, emiatt a foglalások átlagos összértéke 109.293 forint, az átlagosan 2,73 éjszakás tartózkodásra így, 40.034,- forintos napi ár jön ki. A négycsillagos hotelekben 49.703 forint egy éjszaka, míg ugyanezért háromcsillagos kategóriában 34.691 forintot kell fizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.