Szárnyalt a Ryanair

Jó eredményekkel zárta folyó üzleti éve első félévét, és ennek nyomán az egész évre emelte nyereségprognózisát a legnagyobb európai diszkont légitársaság, a Ryanair.

Az időszakban adózott eredménye 28 százalékkal, 544 millió euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel éves terve már teljesült, viszont a téli idényben veszteségre számít. Az időszakban a bevétel 24 százalékkal, 2,7 milliárd euróra bővült, a szállított utasok száma 12 százalékkal, 44,7 millióra emelkedett.

A kedvező első félévi adatok alapján az üzleti év egészére most 440 millió eurós adózott eredményt vár a társaság az eddig valószínűsített 400 millió euró helyett. A Ryanair a vártnál nagyobb nyereséggel zárta tavalyi üzleti évét is: az idén márciusban zárult évben az adózás utáni profit 401 millió euró volt, 26 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és meghaladta az elemzői előrejelzések 382 milliós átlagát. A bevétel 21 százalékkal 3,6 milliárd euróra emelkedett, az utasok száma pedig 8 százalékkal 72,1 millióra bővült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.